Varusteet - Mikä toimi, mikä ei

** Varusteyhteistyössä Marmot ja Sea to Summit **

Great Himalaya Trail on niin erilainen kuin aikaisemmat pitkät vaellukseni, että varustevalinnat tuottivat jonkun verran päänvaivaa, enkä ollut valinnoistani niin varma ennen lähtöä. Matkan aikana sitä vasta kunnolla selviää, mitkä varusteet toimivat ja mitkä ei. Suurin osa onneksi toimi, tosin joitakin muutoksia aion tehdä seuraavalle GHT-vaellukselle. Tässä esiteltynä muutama hitti ja huti.

JATKOON: Nämä varusteet lähtevät ehdottomasti seuraavallekin osuudelle mukaan!

  • Marmot Phase 20 Women's makuupussi: Vaikka pussin comfort-arvo on vain -11C, se riitti mainiosti. Kylmimpinä öinä puin päälle myös untuvatakin ja toppahousut. Todella kevyt pussi, jossa tykkäsin myös hupun mallista. Ainoa huono puoli on todella ohut (ja siksi siis kevyt) päälliskangas, johon saa helposti reiän, jos se jää vetoketjun väliin.

  • Sea to Summit Women's Ether Lite makuualusta: Kylkinukkujana arvostan pehmeää alustaa, tämä 10 senttiä paksu alusta on ihan loistava. Lisäpisteitä pienistä tarroista, joihin saman valmistajan Aeros UL- tyyny kiinnittyy, eikä karkaile keskellä yötä. Alustan pakkauspussiin on integroitu täyttöpussi, eli ei tarvitse puhallella!

  • Sea to Summit Ultra-sil vaellussateenvarjo oli kovassa käytössä varsinkin alkumatkasta, kun vettä tuli harva se päivä ja ilman kosteus sitä luokkaa että kuoritakin kanssa olisi ollut märkä sekä sisä- että ulkopuolelta. Varjon alla kamerakin säilyi kuivana ja pystyin ottamaan kuvia vaikka kaatosateessa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytän sateenvarjoa vaelluksella, mutta ei todellakaan viimeinen!

  • Sea to Summit X-bowl ja X-kettle pakkautuvat pieneen tilaan ja pikanuudelit mahtuvat kulhoon juuri sopivasti!

  • Wave Slim 9000 virtapankki: Todella kätevä ohut virtapankki jossa on itsessään usb-johto ja muutama erilainen adapteri.

  • Halpahallista ostetut crocs-kopiot on kyllä jo ennenkin havaittu loistaviksi leirikengiksi, ja sitä ne olivat taaskin! Kengät eivät paina juuri mitään ja niihin mahtuu hyvin villasukka.

  • Marmot ROM Jacket ja Scrambler Pantstoimi mainiosti hengittävänä päällimmäisenä kerroksena. En kaivannut kuoritakkia ollenkaan, lisäsin vain alle merinokerroksia lämpötilan mukaan. Takissa tosin melko kapeat hihat, jos on iso hauis niin suosittelen yhtä kokoa normaalia isompaa. Marmotin Precip Eco Full Zip Pantseihinolin myös tyytyväinen, vaikka käytinkin niitä vain kylmimpinä ja tuulisimpina päivinä. Housut ovat niin kevyet, ettei niitä harmita kantaa.

  • Sherpa Adventure Gearin Primaloft housut oli päällä lähes joka ilta, enkä lähtisi vuorille ilman niitä! Teetuvissakin on toisinaan aika kylmä, kun ainoa lämmitetty tila on ruokailuhuone, eikä sekään ole aina kovin lämmin ja kamiinaneduspaikkoja on rajoitettu määrä. Marmotin Hype Down Hoodie oli juuri sopivan paksu untuvatakki tälle reissulle ja lähtee ehdottomasti mukaan seuraavallekin Nepalin vaellukselle.

  • Marmot Women's Winter Trucker Hat: Minulla ei yksikään lippis ole aikaisemmin ollut enää käyttökelpoinen pitkän vaelluksen jälkeen. Hiki ja aurinko syövyttää niistä värit, mutta ei tästä! Hiki ei näkynyt hatussa ollenkaan, eikä väritkään ole haalistuneet. 45 päivää Himalajalla ja se on edelleen kuin uusi, ehdottomasti jatkoon!!!

Kelpaisko pienet päiväunet tässä?

Tiimi-takit

Hyvin pieneen tilaan pakkautuvat kokkausvermeet

EI JATKOON

  • Keen Targhee Waterproof Women's Mid: Tykkään näistä kengistä tosi paljon, koska ne ovat lestiltään leveät ja varpailla on mukavasti tilaa. Tämän kengän varrettomalla mallilla kävelin suurimman osan PCT:stä. Mutta Nepalissa ne eivät oikein pärjänneet. Kumiosat menivät rikki kivikossa ja 45 päivän vaelluksen jälkeen kengät olivat roskiskamaa. Seuraavalle Nepalin reissulle minun on löydettävä kestävämmät vaelluskengät, jotka ei kuitenkaan saa olla liian jykevät ja painavat.

  • Global Solar Sunlinq 4: Tämä huippukevyt aurinkopaneeli olisi varmasti todella kätevä, jos se toimisi. Se toimikin kun testasimme sitä kotona ennen reissua, mutta vaelluksella emme yrityksistä huolimatta saaneet sitä lataamaan kertaakaan. Paneelit ovat taipuisalla kankaalla joka taitellaan paketiksi kun sitä ei käytetä, ilmeisesti tällainen pehmeä materiaali vain vaurioituu hyvin helposti. Saatan hyvinkin ottaa vielä seuraavalle reissulle jonkun muun aurinkopaneelin, mutta en tätä.

Ei kestäny Keenit Nepalin rajua maastoa

Kovan onnen paneeli

NJAAAAAAH, eli varusteet jotka toimi ihan ok, mutta parempiakin vaihtoehtoja varmasti olisi...

  • Mountain hardwear South Col: Tämä vuorikiipeilyyn suunniteltu reppu/rinkka on siinä mielessä kiva, että se on kevyt, helppo pakata (vain yksi iso osasto) ja materiaali vedenpitävää, mutta huonoja puolia on enemmän kuin hyviä. Ainakin minulle lantiovyö on liian heppoinen, painavan lastin kanssa todella epämukava kantaa. Repussa ei myöskään ole minkäänlaista paikkaa juomapullolle, ja kaipaan lantiovyöhön edes jonkinlaista pikkutaskua.

  • Big Agnes Copper Spur HV2 Expedition: Tässä teltassa ei sinänsä ole mitään valittamista, se on lämmin ja suojasi meitä hyvin lumipyryltä, eikä tarvinnut kovallakaan tuulella pelätä, että se hajoaisi. Mutta aika pieni se on, kolmen hengen teltta olisi ehkä kuitenkin parempi tällaisille reissuille, joilla tulee melko paljon teltassa hengailua. Ja lumisateista huolimatta kolmen vuodenajan telttakin saattaisi riittää, mutta toisaalta haluaako sitä lähteä Himalajalle toteamaan, että ei se riittänytkään...? Kolmen vuodenajan teltalla saisimme karsittua painosta varmaan noin 500g/hlö.

Ja lopuksi hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! Olkoon se täynnä seikkailuja, oli ne sitten pieniä tai suuria!!!

Edellinen
Edellinen

GHT - osa 2

Seuraava
Seuraava

Himalaja tekee nöyräksi