Vaeltajan voitelu
Naisillahan on tunnetusti aina peilikaapit täynnä kaikenlaisia voiteita, purtiloita ja tuubeja. Kaikki tarpeellisia tietenkin. Mutta mitäs sitten kun lähdetään Himalajalle, eikä kaikkea voi mitenkään ottaa mukaan? Luklan vuoristolennoillekaan ei saa enää ottaa kahtakymmentä kiloa matkatavaroita niin kuin ennen, vaan ainoastaan viisitoista. Käsimatkatavarat ja matkatavarat yhteensä. VIISITOISTA. Yritä siihen sitten pakata kamppeet kahden viikon vaellukselle.
Lentoemona olen tottunut pakkailemaan kosmetiikat melko pieneen pussukkaan, isoja pulloja minulla ei ole koskaan mukana. Pientä säätöä pitää kuitenkin kosmetiikkapussiin tehdä vaellukselle lähtiessä. Shampoo, hoitoaine ja hammastahna lähtee ilman muuta mukaan. Aurinkorasva on vuoristossa oltava kunnollista, itse ostan sen aina apteekista, yleensä suojakertoimella 50. Huulirasva on sekin oltava kertoimilla. Ostin Suomessa apteekista La Roche-posay huulirasvan suojakertoimella 50. Pakko olla hyvä kun maksoikin melkein 10 euroa. Eipä muuten ole. Kyllähän se auringolta suojaa, mutta huulet rohtui silti, ovat ilmeisesti unohtaneet lisätä kosteuttavan ominaisuuden. Onneksi Nepalista löytyi parilla eurolla Banana Boat 30 huulirasvaa, paljon parempaa!
Suihkuttelu on harvinaista herkkua vuorilla, varsinkin ylempänä vuoristossa on sen verran kylmä ettei tule mieleenkään kastella itseään. Siksi perinteiset vauvapyyhkeet ovatkin hyvä apu "peseytymisessä". Jos käy tuuri ja pääsee ihan veden kanssa läträämään, pidän mukana tavallista palasaippuaa. Se kun on hyvä myös pyykin pesuun.
Jätin tärkeimmän viimeiseksi, nimittäin Bepanthenin!!! Sitä sopii sivellä joka paikkaan varpaanväleistä päänahkaan, vaivaan kuin vaivaan. Korjaa rohtuneet huulet, sekä varsinkin niistämisestä kärsineen nenänalusen. Tälle reissulle ostin kokeeksi myös Cliniquen Superdefense silmänympärysvoiteen, koska siinä on suojakerroin 20. Muuten ihan hyvä, mutta jos silmät sattuu yhtään vuotamaan ja voidetta joutuu silmiin, kirvelee kovasti. Ei siis ehkä paras mahdollinen vuoristoon.